FacebookTwitterLinkedinRSS FeedPinterest

Συνέντευξη της κας Μαριλένας Μανιουδάκη Αντιπροέδρου του επενδυτικού Ομίλου MPIMPAS GROUP INVESTING

1 

 ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ME ΤΗΝ ΜΕΘΟΔΟ FRANCHISEFARMING 

    ΝΕΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ

  Ποια είναι η καινοτομία του Ομίλου στην καλλιέργεια μανιταριών;

Καινοτομία και ρηξικέλευθες ιδέες εφαρμόζονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα από τον Όμιλο Mpimpas Group Investing στον τομέα των καλλιεργειών με την μέθοδο FranchiseFarming. Για πρώτη φορά αλλάζουν οι αποδόσεις των καλλιεργειών από την επιστημονική ομάδα του Ομίλου, η οποία έχει κατορθώσει έπειτα από μακροχρόνια μελέτη, μόλις σε ένα στρέμμα γης να παράγονται 60 τόνοι προϊόντος και εγγυημένη απόδοση 40.000 ευρώ κατ’ έτος.  Η παραπάνω απόδοση σε συνδυασμό με το ιδιαίτερα υψηλό κέρδος αποτελεί σημείο αναφοράς για τα ελληνικά και διεθνή δεδομένα.

Ποιος είναι ο στόχος του Ομίλου για εξαγωγές; Υπάρχει ενδιαφέρον για υλοποίηση έργων από επενδυτές;

Στο πλαίσιο αυτό ο Όμιλος Mpimpas Group Investing έχει θέσει τις βάσεις, έτσι ώστε τα μανιτάρια να αποτελέσουν το σημαντικότερο παραγόμενο εθνικό προϊόν και η Ελλάδα να καταστεί η πρώτη εξαγωγική χώρα. Να σημειωθεί, ότι πλήθος ενδιαφερομένων απ’ όλη την επικράτεια, έχουν μέχρι σήμερα εκδηλώσει ενδιαφέρον και προχωράμε τις διαδικασίες σε υλοποίηση έργων, προκειμένου να ενταχθούν στο πρόγραμμα FranchiseFarming αξιοποιώντας την επιδότηση του Αναπτυξιακού Νόμου, η οποία φτάνει το 50%.

Ο όμιλος θα προχωρήσει σε δικές του καλλιέργειες μανιταριών;

Σε συνδυασμό με την αξιοποίηση και την ραγδαία εξέλιξη των μικρών εκτάσεων, ο Όμιλος έχει θέσει το αναπτυξιακό του αποτύπωμα έχοντας σε εξέλιξη δυο μεγάλες μονάδες παραγωγής στην Αχαΐα και την Εύβοια, στις οποίες θα προβεί στην δημιουργία σύγχρονων εγκαταστάσεων, με σκοπό την δημιουργία καθετοποιημένων

μονάδων για την τυποποίηση και διανομή στις αγορές της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Πιστεύετε ότι το όραμα του ομίλου μπορεί να βγάλει την Ελλάδα από την κρίση;

Ο Όμιλός πιστεύει ακράδαντα ότι μέσα από ισχυρές επενδύσεις, οι οποίες έχουν να κάνουν με τον πρωτογενή τομέα, μπορεί η χώρα μας να βγει από την οικονομική κρίση, η οποία έχει αντίκτυπο τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο. Επιπλέον, με την μέθοδο Franchise Farming, η χώρα μας πιστεύουμε ότι μπορεί να ξαναγίνει ανταγωνιστική απέναντι σε άλλες χώρες της Ε.Ε και όχι μόνο.

 

ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΟΜΙΛΟΥ

Λεωφ. Μαραθώνος 68-70

153 51 Παλλήνη

Website: omilos-mpimpas.gr

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  

Tηλ.: 210 6033934,-150, 6945 986878

 

Ανάπτυξη εκτός συνόρων για την Vivartia

Το σχεδιασμό για ανάπτυξη των σημάτων του στο εξωτερικό υλοποιεί ο όμιλος εστίασης Vivartia. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ήδη, νέα καταστήματα έχουν ανοίξει στη Λευκορωσία, την Αλβανία, την Κύπρο, τη Βουλγαρία, την Ουγγαρία και τη Ρουμανία και παράλληλα μέχρι το Μάρτιο του 2014, αναμένεται να ξεκινήσουν τη λειτουργία τους ακόμη 11 νέα καταστήματα, Goody's και Flocafé, στο Κοσόβο, στα Σκόπια, στη Λιβύη και στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Από την προηγούμενη εβδομάδα η μεγαλύτερη Ελληνική Αλυσίδα Εστίασης Goody's, δραστηριοποιείται στη Λευκορωσία με το πρώτο της κατάστημα, το οποίο αποτελεί το μεγαλύτερο (700 m2) Goody's που λειτουργεί η αλυσίδα.

Παράλληλα, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση πως με συνέπεια στο στρατηγικό σχεδιασμό της αλυσίδας, τελούν υπό κατασκευή τέσσερα επιπλέον καταστήματα, τα οποία αναμένεται να ξεκινήσουν σταδιακά τη λειτουργία τους από τον Ιανουάριο έως το Μάιο του 2014. Στόχος είναι η ανάπτυξη των σημάτων σε όλα τα αστικά κέντρα της χώρας εντός των επόμενων πέντε ετών, τόσο μέσω του συστήματος Franchise, όσο και μέσω ιδίων επενδύσεων.

Επιπλέον, πριν από μία εβδομάδα ξεκίνησε με ιδιαίτερη επιτυχία, τη λειτουργία του το δεύτερο κατάστημα της Αλυσίδας Everest στην Αλβανία. Το νέο κατάστημα βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο των Τιράνων και χαρακτηρίζεται από την εξαιρετική αισθητική του, την ποιότητα και την ποικιλία των προϊόντων του καθώς και τις σημαντικές καινοτομίες στη λειτουργία του, ενώ έχει ήδη συγκεντρώσει το ενεργό ενδιαφέρον των κατοίκων της Αλβανικής πρωτεύουσας. Στόχος είναι η ανάπτυξη των σημάτων σε όλα τα αστικά κέντρα της χώρας εντός των επόμενων πέντε ετών, τόσο μέσω του συστήματος Franchise, όσο και μέσω ιδίων επενδύσεων. Ενθουσιασμό προκάλεσαν στους επισκέπτες του πρώτου καταστήματος γεύσεις όπως είναι τα Extreme Burgers, το Cheeseburger, το Club Sandwitch, η Ceasar's και η Mama's.

Θετικά μηνύματα για το ένδυμα από το Ισραήλ

FashionCollection.201104 Page 081Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 3ος δειγματισμός-έκθεση ενδυμάτων στο Ισραήλ «Greek Fashion in Israel» που διοργάνωσε στις 10 Δεκεμβρίου ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πλεκτικής - Ετοίμου Ενδύματος Ελλάδος (ΣΕΠΕΕ). Ο δειγματισμός, που έχει γίνει θεσμός στο Ισραήλ, προσέλκυσε τις περισσότερες μεγάλες ισραηλινές αλυσίδες λιανικής πώλησης ενδυμάτων, καθώς επίσης εισαγωγείς και μικρότερες αλυσίδες γυναικείων, ανδρικών, εσωρούχων και παιδικών. Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δουν τις συλλογές δεκαπέντε γνωστών ελληνικών επιχειρήσεων των : A-BLEND, DORS, GIOLTZOGLOU, HYPE, KALESTESIA, LE VERTIGE, METAXA, NEW KIND, NOTA LINGERIE, PEN-KY, REFLEX, TRESOR, VETO, VIKI FASHION και WALK. Οι συμμετέχουσες επιχειρήσεις πραγματοποίησαν πολύ σημαντικές επαφές και κάποιες προκαταρκτικές συμφωνίες-παραγγελίες οι οποίες αναμένεται ότι θα οδηγήσουν σε αύξηση των πωλήσεων αλλά και των συνολικών εξαγωγών της Ελλάδος στο Ισραήλ, οι ετήσιες εισαγωγές ενδυμάτων του οποίου αγγίζουν το 1,5 δις δολάρια. Η συστηματική δουλειά του ΣΕΠΕΕ στην συγκεκριμένη αγορά σταδιακά αποδίδει με αποτέλεσμα την αύξηση του ελληνικού μεριδίου στην αγορά αλλά και την ενίσχυση της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων σε μία εποχή που η εγχώρια αγορά παρουσιάζει σημαντικές δυσκολίες.
Με δεδομένη την θετική ανταπόκριση της αγοράς, ο ΣΕΠΕΕ προγραμματίζει την 4η διοργάνωση το 2014.

Τέσσερα (4) νέα franchise για την Coffee Island

coffeeislandΤέσσερα (4) νέα franchise για την Coffee Island, σε Χολαργό, Πλατεία Συντάγματος, Πειραιά και Βάρη, σε χώρους με νέο σύγχρονο design, όπου συνυπάρχουν αρμονικά το παραδοσιακό καφεκοπτείο με το μοντέρνο espresso bar και οι λάτρεις του καλού καφέ μπορούν να απολαύσουν φρεσκοκαβουρδισμένο καφέ, μοναδικά ροφήματα και να προμηθευτούν επιλεγμένα χρηστικά του καφέ από τη γωνιά δώρου των καταστημάτων.

Η Coffee Island αποτελεί τη μοναδική αλυσίδα franchise που μέλος της κατέχει τον τίτλο του SCAE Coffee Diploma, ενός από τους σημαντικότερους τίτλους στην παγκόσμια βιομηχανία καφέ. Επίσης, η Coffee Island είναι η πρώτη εταιρία επεξεργασίας καφέ (coffee roasters) στην Ελλάδα που κατακτά τη συγκεκριμένη διάκριση.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας μας, Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος, μετά από χρόνια έρευνας και μελέτης, καθώς και αμέτρητων συμμετοχών σε σεμινάρια και σχολές αποτελεί έναν από τους λίγους ανθρώπους που μπορούν να ισχυριστούν πως γνωρίζουν τα μυστικά του καφέ.
Τελευταία διάκριση του η κτήση του τίτλου SCAE Coffee Diploma, όντας πλέον ένας από τους ελάχιστους ανθρώπους στην Ελλάδα (4) που κατέχουν τον συγκεκριμένο τίτλο και μετατρέποντας την Coffee Island στη μοναδική αλυσίδα που κατέχει τον συγκεκριμένο τίτλο.

 

Άρθρο του Προέδρου του επενδυτικού Ομίλου Mpimpas Group Investing

 Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΜΕ ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ

ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ FRANCHISE ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ 

 

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα ο Όμιλος MpimpasGroupInvestingτολμά και καινοτομεί στον πρωτογενή τομέα κάνοντας πράξη ρηξικέλευθες επενδυτικές ιδέες με στόχο την αντιμετώπιση της κρίσης.

Ξεκινήσαμε και προχωράμε με γοργούς ρυθμούς ανάπτυξης το FRANCHISE ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ, δημιουργώντας υπερσύγχρονες μονάδες μανιταριών pleurotus, Portobello κλπ, σε κάθε είδους έκταση ανά την επικράτεια. Η επιστημονική ομάδα του Ομίλου έχει κατορθώσει έπειτα από μακροχρόνια μελέτη, μόλις σε ένα στρέμμα γης, να παράγονται 60 τόνοι προϊόντος με εγγυημένη απόδοση 40.000 ευρώ κατ’ έτος.   

Στο παραπάνω πλαίσιο έχουμε σε εξέλιξη δυο καινοτόμα επιχειρηματικά σχέδια, τα οποία ανταποκρίνονται πλήρως στις ανάγκες του κάθε επενδυτή ξεχωριστά, ανάλογα πάντα με την διάθεσή του για  συμμετοχή στην παραγωγική διαδικασία αλλά και την απόδοση. Σε κάθε περίπτωση, κύριο μέλημα μας είναι τόσο η ταχύτητα απόσβεσης όσο και η άμεση απόδοση κεφαλαίου.

Η πρώτη μορφή επένδυσης, αφορά σε Συμμετοχική Μονάδα παραγωγής μανιταριών pleurotusστην περιφέρεια της Αχαΐας, στην οποία θα καλλιεργηθούν 100 στρέμματα μανιταριών σε θαλάμους συγκεκριμένων προδιαγραφών, υψηλής τεχνολογίας και απόδοσης. Στην ίδια περιοχή θα δημιουργηθεί καθετοποιημένη μονάδα επεξεργασίας και τυποποίησης (φρέσκο, καταψυγμένο, σε κονσέρβα και σκόνη) των μανιταριών αξιοποιώντας τόσο την παραγωγή του Ομίλου όσο και τις παραγωγές των αυτόνομων μονάδων της ευρύτερης περιοχής της Νοτίου Ελλάδας. Η συμμετοχή στο παραπάνω projectέχει όλα εκείνα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά μιας ασφαλούς επένδυσης με εγγυημένο τόσο το αρχικό κεφάλαιο όσο και το κέρδος κατ΄ έτος ανάλογα με το ποσό συμμετοχής.

Η δεύτερη, εξίσου επικερδής πρόταση του ομίλου, αφορά στην δημιουργία αυτόνομης μονάδας καλλιέργειας μανιταριών, αξιοποιώντας μ’ αυτόν τον τρόπο μικρές ιδιόκτητες ή μισθωμένες εκτάσεις, ανά την επικράτεια, τουλάχιστον ενός στρέμματος. Με δεδομένη την ύπαρξη χιλιάδων αγροτεμάχιων στην χώρα μας, δημιουργούμε αυτόνομη ιδιόκτητη μονάδα με την μέθοδο FranchiseFarming, η οποία αποφέρει άμεσα και διαρκή κέρδη στον υποψήφιο επενδυτή. Εδώ οι επενδυτές δεν εμπλέκονται στα στάδια επιλογής έκτασης, σύστασης της εταιρείας, αδειοδοτήσεων, επιδοτήσεων, χρηματοδοτήσεων, καθώς τις ενέργειες αυτές τις επιμελείται ειδικό επιστημονικό προσωπικό του Ομίλου. Μάλιστα παρέχουμε κατάλληλη εκπαίδευση για την υποστήριξη του επενδυτικού σχεδίου αλλά και εξασφάλιση προώθησης του παραγόμενου προϊόντος στις ελληνικές και ξένες αγορές. Επί της ουσίας, πληρούμε όλες εκείνες τις προϋποθέσεις έτσι ώστε να εξασφαλίσουμε κάθε επενδυτή και να του παραδώσουμε μια κερδοφόρα επιχείρηση  ΄΄με το κλειδί στο χέρι’’ .

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Όμιλος MPIMPAS Group Investing έχει εξασφαλίσει την απορρόφηση του παραγόμενου προϊόντος, με δεδομένο ότι η ιδιαίτερα υψηλή ζήτηση του, τόσο από την εγχώρια όσο και από την διεθνή αγορά, το καθιστούν επιτυχημένο εξαγώγιμο προϊόν, το οποίο μπορεί να καταστήσει την χώρα μας, ως την κορυφαία εξαγωγική χώρα της Ευρώπης. Έχουμε ήδη προβεί σε διαπραγματεύσεις για την σύναψη συνεργασιών εξαγωγής με Βόρειες Ευρωπαϊκές χώρες, στις οποίες οι κλιματολογικές συνθήκες δεν επιτρέπουν την καλλιέργεια μολονότι η ζήτηση παραμένει υψηλή. Στο πλαίσιο αυτό έχουμε θέσει τις βάσεις, έτσι ώστε τα μανιτάρια να αποτελέσουν το σημαντικότερο παραγόμενο εθνικό προϊόν και η Ελλάδα να καταστεί η πρώτη εξαγωγική χώρα.

Στο σημείο αυτό να αναφέρω ότι η εγχώρια παραγωγή υπολείπεται σημαντικά της κατανάλωσης, παρά το γεγονός ότι οι κλιματολογικές συνθήκες ευνοούν την καλλιέργειά τους. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα η Ελλάδα να εισάγει κάθε χρόνο χιλιάδες τόνους μανιταριών. Το ΄χάσμα΄ μεταξύ παραγωγής και κατανάλωσης αγγίζει τους 8.000 τόνους ετησίως. Συγκεκριμένα, η κατανάλωση μανιταριών αγγίζει τους 11.000 τόνους ετησίως τη στιγμή που η εγχώρια παραγωγή δεν ξεπερνά τους 3.000 τόνους. Η παραγωγή των ελληνικών μονάδων δεν επαρκεί για να καλύψει την εγχώρια ζήτηση με συνέπεια την εισαγωγή 7.000 – 9.000 τόνων μανιταριών σε διάφορους τύπους επεξεργασίας και συσκευασίας.

Είναι σημαντικό να επισημανθεί, ότι ο Όμιλος MPIMPAS Group Investing εγγυάται κάθε επένδυση και εξασφαλίζει όλους τους επενδυτές, ανεξάρτητα από το πρόγραμμα στο οποίο θα ενταχθούν.

 

 

ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΟΜΙΛΟΥ

Λεωφ. Μαραθώνος 68-70

153 51 Παλλήνη

Website: omilos-mpimpas.gr

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Tηλ.: 210 6033934,-150, 6945 986878

 

Υποκατηγορίες

Σελίδα 1 από 26

So easy Group of Companies

The TOP Franchise Tweets

Επικοινωνήστε μαζί μας

Διεύθυνση: Κουντουριώτου 108,
Τ.Κ. 185 32, Πειραιάς
Τηλ: +30 210-4225424
Fax: +30 210-4128382
email:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
 

Επικοινωνία