FacebookTwitterLinkedinRSS FeedPinterest

BSB Featured

Προφίλ

bsb logo

Επωνυμία: BSB ABEE ΕΝΔΥΜΑΤΩΝ

Concept:
Η εταιρεία BSB μετά από 30 χρόνια λειτουργίας κατέχει πλέον ηγετική θέση στο χώρο της γυναικείας ένδυσης. Σήμερα, διαθέτει ένα εκτεταμένο δίκτυο το οποίο αριθμεί 100 επώνυμα καταστήματα αποκλειστικής διάθεσης των προϊόντων στην Ελλάδα και το εξωτερικό). Εξίσου διευρυμένο παρουσιάζεται και το δίκτυο διανομής της εταιρείας με συνεργαζόμενα καταστήματα λιανικής (multi brand) που ξεπερνούν σε αριθμό τα 200 στις σημαντικότερες πόλεις της Ελλάδος και του εξωτερικού. Η εξωστρέφεια της εταιρείας εκφράζεται μέσα από ένα φιλόδοξο πλάνο δραστηριοποίησης της στο εξωτερικό όπου μέχρι σήμερα έχει παρουσία συνολικά σε 12 χώρες.

Ποιότητα
Σημαντικότερο μερίδιο επιτυχίας στη ραγδαία ανάπτυξη της εταιρείας τα τελευταία 5 χρόνια αποτελεί η ιδιαίτερη έμφαση που δίνεται στη σχεδιαστική και ποιοτική αναβάθμιση
του προϊόντος, με την άριστη λειτουργία δύο εξαιρετικά δομημένων τμημάτων, τα οποία στηρίζονται σε ευρωπαϊκά πρότυπα οργάνωσης, με κυρίαρχο στόχο τη δημιουργία επώνυμου προϊόντος στα επίπεδα του διεθνούς ανταγωνισμού.
Το τμήμα σχεδιαστηρίου, αποτελούμενου από μια ομάδα εξειδικευμένων ατόμων,
αναλαμβάνει τη σχεδίαση, τη διαμόρφωση του πατρόν και τη ραφή του πρώτου δείγματος πριν την περαιτέρω επεξεργασία. Ένα μεγάλο μέρος των υφασμάτων και των υπολοίπων πρώτων υλών εισάγεται από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Κοινότητας με βασική εξαίρεση τα
ελαστικά βαμβακερά που είναι αποκλειστικά ελληνικής κατασκευής και διακρίνονται για την αξεπέραστη ποιότητά τους. Βασικό κριτήριο επιλογής υφασμάτων αποτελεί η
διαφορετικότητα του προϊόντος σε συνδυασμό με τη μοναδικότητα της αφής, της αντοχής και της εφαρμογής που επιδεικνύει.
Από τον πρώτο έλεγχο, που πραγματοποιείται από το τμήμα του σχεδιαστηρίου, μέχρι τον τελικό απόλυτο έλεγχο από τον ειδικό τεχνικό ραφής, δρομολογείται μια διαδικασία 8
διαφορετικών σταδίων, γεγονός που εξασφαλίζει της αξεπέραστη πολιτική του “zero mistake” σε κάθε κομμάτι της παραγωγικής διαδικασίας.
Η αναμφισβήτητη ποιότητα του τελικού προϊόντος, αποτέλεσμα των υψηλών προδιαγραφών που θέτει η BSB, σε συνδυασμό με την παραγωγική ευελιξία και το
σχεδιασμό, αποτελούν βασικά κλειδιά διείσδυσης και εδραίωσης του brand σε ένα ισχυρό ανταγωνιστικό περιβάλλον στο οποίο η BSB κατέχει ήδη μία από τις πλέον κυρίαρχες θέσεις.
Καταστήματα

Εταιρικά: 15
Franchise: 29
SiS - Corner: 6
International: 
Συνολικό Δίκτυο: 50

ΕΛΛΑΔΑ: 
ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ: 
Αναπτυξιακό Πλάνο:

Έναρξη Δραστηριότητας: 1980

Έναρξη Franchise: 1994

Προέλευση: Ελλάδα 

Μέλος Συνδέσμου Franchise:
delete 16x16
Target Group Πελατών: Η BSB απευθύνεται σε γυναίκες μεταξύ 18 – 34 ετών που ενημερώνονται για τη μόδα, ζουν ένα σύγχρονο τρόπο ζωής, έχουν άποψη και θέλουν να εκφράζουν την προσωπικότητα και τη θηλυκότητα τους μέσα από τις ενδυματολογικές τους επιλογές.


Προφίλ Ιδανικού Δικαιοδόχου:


Ιστορικό

1980:  Το σημείο αφετηρίας της BSB και των επωνύμων προϊόντων BSB.

1987: Η BSB διεισδύει στο χώρο της λιανικής και δημιουργείται το πρώτο κατάστημα BSB, το οποίο δίνει την ευκαιρία στην τελική καταναλώτρια να γνωρίσει από κοντά τις αξίες του brand.

1994: Αναπτύσσεται η μέθοδος franchising, καθώς σημαντικοί επιχειρηματίες από όλη την Ελλάδα ζητούν να γίνουν συνεργάτες της BSB και να ενστερνιστούν τη φιλοσοφία της.

1998: Η BSB υιοθετεί την φιλοσοφία του "total look", (συμπληρωματικά προϊόντα όπως αξεσουάρ, υποδήματα για μια πλήρη εικόνα), το οποίο εκφράζει την γενικότερη φιλοσοφία της εταιρείας.

1999: Δημιουργήθηκε η επώνυμη denim σειρά της BSB που σύντομα την εντάσσει ανάμεσα στα μεγαλύτερα ονόματα στο χώρο του denim.

2004: Τον Ιούνιο του 2004, η BSB κερδίζει το βραβείο Retailer of the Year ως κορυφαία αλυσίδα για το 2003.Την ίδια χρονιά, ξεκινάει η δραστηριότητα της χονδρικής πώλησης στην Τουρκία μέσω της θυγατρικής εταιρείας Life Style Agent.

2005: Τον Ιούλιο του 2005, η BSB παραλαμβάνει το Βραβείο Επωνύμου Προϊόντος από το ΕΒΕΑ (Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών).

2007: Η BSB μεταστεγάζεται στα νέα ιδιόκτητα κτίρια της, συνολικής έκτασης 22.000 τ.μ. στην Ν. Φιλαδέλφεια.

2008: Η BSB είναι η πρώτη εταιρεία στη χώρα μας που δημιούργησε και παρέχει μια σειρά ρούχων από 100% οικολογικά και φιλικά προς το περιβάλλον υλικά, γεγονός που αποδεικνύει την ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ της εταιρείας. 

2009: Η BSB βραβεύεται για το τηλεοπτικό σποτ (για την καμπάνια: Φθινόπωρο / Χειμώνας 2008) στο Φεστιβάλ του Μοντρέ, ένα από τα σημαντικότερα Φεστιβάλ διαφήμισης παγκοσμίως.

Δίκτυο διανομής
H BSB έχει επενδύσει σημαντικά στο κομμάτι διανομής εντός και εκτός Ελλάδας, αναπτύσσοντας ένα οργανωμένο δίκτυο που αριθμεί πλέον 38 ομώνυμα καταστήματα
αποκλειστικής διάθεσης (franchise υποκαταστήματα & και shop in shop), εκ των οποίων τα 3
εδρεύουν στην Κύπρο και τα δύο στο Λίβανο.
Ο μεγαλύτερος αριθμός των ομώνυμων καταστημάτων λειτουργεί με το σύστημα του
franchising, το οποίο παρουσιάζει ραγδαία εξέλιξη τα τελευταία χρόνια και αποτελεί βασικό
στόχο της εταιρείας για τη διεύρυνση του δικτύου. Κάθε κατάστημα που φέρει την επωνυμία της εταιρείας πληρεί όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές που είναι άμεσα συνυφασμένες με την εύστοχη επιλογή του σημείου πώλησης και των κατάλληλων συνεργατών.
Συμπληρωματική δύναμη της εταιρείας αποτελούν τα τρία υποκαταστήματα που διαθέτει στις πολυσύχναστες αγορές του Κολωνακίου, Πειραιά, Αράχωβας και Θεσσαλονίκης, καθώς και ένα κατάστημα 500 τ.μ. που εδρεύει στο Διασυνοριακό κέντρο της περιοχής του Προμαχώνα, βασικό εφαλτήριο για την εδραίωση της BSB στις βαλκανικές
αγορές. Οι συγκεκριμένες επενδύσεις αναμένεται να ενδυναμώσουν σημαντικά τον κύκλο εργασιών της εταιρείας για τα επόμενα έτη.
Επιπλέον, 8 από τα ομώνυμα καταστήματα της εταιρείας λειτουργούν με τη μορφή shop in shop στα μεγαλύτερα πολυκαταστήματα της Αθήνας και Θεσσαλονίκης.
Εξίσου διευρυμένο παρουσιάζεται και το δίκτυο διανομής της εταιρείας με συνεργαζόμενα καταστήματα λιανικής που ξεπερνούν τον αριθμό των 300 στις σημαντικότερες πόλεις της Ελλάδας. Η επιλογή τους γίνεται με αυστηρά κριτήρια, βάσει της θέσης και της αγοραστικής δύναμης που διαθέτει ο εκάστοτε πελάτης ή δυνητικός πελάτης.
Το συγκεκριμένο κανάλι διανομής αναπτύσσεται πλέον δυναμικά και στο εξωτερικό, στα πλαίσια της στρατηγικής ανάπτυξης που έχει χαράξει η BSB με στόχο τη διείσδυση και ένταξη του brand στις ξένες αγορές. Ήδη η εταιρεία αριθμεί πελάτες στις χώρες της
Ολλανδίας, Ελβετίας, Βελγίου, Γερμανίας και Γαλλίας.
Στους μεσοπρόθεσμους στόχους της εταιρείας συμπεριλαμβάνεται η περαιτέρω ανάπτυξη του δικτύου κυρίως στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η BSB χαράζει με πολύ προσεκτικά βήματα τις κινήσεις της και με δεδομένη τη μέχρι τώρα υψηλή διεισδυτικότητα
του brand, επενδύει δυναμικά προς αυτή την κατεύθυνση.
Παραμένοντας στις ίδιες προϋποθέσεις συνεργασίας που διαχρονικά θέτει η εταιρεία, η επιλογή τόσο των συνεργατών όσο και των επιμέρους σημείων πώλησης στο εξωτερικό
γίνεται με εξίσου αυστηρά κριτήρια διασφαλίζοντας με αυτό τον τρόπο την επιτυχημένη προβολή του προϊόντος και της φιλοσοφίας του brand.

Πακέτο Franchise


Έρευνα - αξιολόγηση αγοράς:     delete 16x16
Οικονομοτεχνικές μελέτες:           tick-icon
Εξεύρεση καταστήματος:               delete 16x16
Αξιολόγηση καταστήματος:          tick-icon
Αρχιτεκτονικά σχέδια:                    delete 16x16
Έρευνα - αξιολόγηση αγοράς:     delete 16x16
Αρχική εκπαίδευση franchisee:   tick-icon
Αρχική εκπαίδευση προσωπικού:delete 16x16
 
Περιοδική μετεκπαίδευση:          tick-icon
Ενιαίο Software - ERP:                tick-icon
Εγχειρίδια:                                       tick-icon
Υποχρεωτική αυτοαπασχόληση: delete 16x16
Υποστήριξη από Συμβούλους:    delete 16x16
Αποκλειστικότητα περιοχής:       tick-icon
Διάρκεια Σύμβασης:   

Οικονομικά Στοιχεία


Μ.Ο μεγέθους καταστήματος (σε τ.μ.): από 100

Entry Fee (€): 0

Έξοδα κατασκευής (€):

Έξοδα εξοπλισμού (€):

Αρχικό εμπόρευμα (€):

Κεφάλαιο κίνησης (€):

Συνολική επένδυση:Royalties:

Marketing / Adv. Fees: 1,5%

Monthly / Yearly / periodical fee: 0

Παράδοση με το κλειδί στο χέρι:
Rate this item
(0 votes)
Last modified on Δευτέρα, 07 Ιανουαρίου 2013 12:08

So easy Group of Companies

The TOP Franchise Tweets

Επικοινωνήστε μαζί μας

Διεύθυνση: Κουντουριώτου 108,
Τ.Κ. 185 32, Πειραιάς
Τηλ: +30 210-4225424
Fax: +30 210-4128382
email:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
 

Επικοινωνία