Η ιστορία μας

Η Ιστορία μας

Η ιστορία της so easy franchise® ξεκινά το 1989, όταν ένα από τα βασικά στελέχη της, θα εφαρμόσει για πρώτη φορά τις αρχές του διεθνούς franchising σε ελληνική εταιρεία και δημιουργεί το πρώτο δίκτυο franchise στο χώρο της παροχής υπηρεσιών στην Ελλάδα.

 

Το 1995 δημιουργεί τη δική του εταιρεία, η οποία έμελε να αναδειχτεί πρωτοπόρος στην ελληνική αγορά Δικαιόχρησης και να καθορίσει την υπόσταση, την μεθοδολογία, αλλά και τον τρόπο λειτουργίας των συμβούλων franchise.

 

Μόνος στο χώρο, δανείστηκε τις αρχές του αμερικανικού Business Format Franchising και τις προσάρμοσε στην ελληνική επιχειρηματική πραγματικότητα. Το παράδειγμά του μιμήθηκαν σύντομα και άλλες εταιρίες και σύμβουλοι, που ακολούθησαν το επιτυχημένο πρότυπο του ιδρυτή του ελληνικού franchising.

 

Το 1998 παραχωρεί την πρώτη άδεια δικαιόχρησης της ίδιας του της εταιρίας, δημιουργώντας το πρώτο franchised παράρτημα εταιρίας συμβούλων δικαιόχρησης στην Ελλάδα. Το πανελλαδικό δίκτυο που θα δημιουργηθεί θα πλαισιωθεί σύντομα από ένα δίκτυο διεθνών συνεργαζόμενων γραφείων συμβούλων franchise σε όλο το κόσμο, ενώ παράλληλα συμμετέχει σε παγκόσμιους συνδέσμους franchise.

 

Η εταιρεία πρωτοστάτησε σε όλες τις εξελίξεις της ελληνικής δικαιόχρησης, καθιέρωσε τις βασικές φάσεις δημιουργίας και ανάπτυξης μιας επιχείρησης με τη μέθοδο του franchising, εισήγαγε την έννοια του ενημερωτικού φακέλου, του franchise book, του franchise concept αλλά και της συνολικής μορφής αντιμετώπισης του θεσμού της δικαιόχρησης με τη μορφή που το γνωρίζουμε σήμερα.

 

Έγγραφα, έντυπα, δημοσιεύσεις και άρθρα, καθώς και τα ίδια τα συστήματα που δημιουργήθηκαν, πριν «βιομηχανοποιηθεί» ο θεσμός της δικαιόχρησης αποδεικνύουν τα ανωτέρω, ενώ δεν είναι τυχαίο, ότι στο πελατολόγιο της εταιρίας, που αποτελεί ίσως την μεγαλύτερη εταιρεία συμβούλων franchise των Βαλκανίων και της Ν. Ανατολικής Ευρώπης συγκαταλέγονται τα σημαντικότερα δίκτυα της ελληνικής αγοράς. Έκτοτε, έχουν προσφερθεί εξατομικευμένες και ποιοτικές υπηρεσίες franchise σε περισσότερες από 150 επιχειρήσεις και δίκτυα στην Ελλάδα, ενώ έχει εισάγει πολλά διεθνή δίκτυα στην ελληνική αγορά.

 

Εισάγοντας το θεσμό του F.S.D (Franchise Support Department), του δομημένου τμήματος υποστήριξης, συνεισέφερε ουσιαστικά στην ποιοτική αναβάθμιση του θεσμού.

 

Από το 2002, έχοντας αναπτύξει πλέον ένα δίκτυο συνεργατών σε όλες τις ηπείρους, εξειδικεύεται στην επέκταση ελληνικών δικτύων πωλήσεων και franchise στο εξωτερικό. Πολλές είναι οι εταιρίες που αξιοποιούν την τεχνογνωσία και εξειδίκευση αυτή. “Franchise made in Greece” δεν αποτελεί απλά ένα σλόγκαν, αλλά αποκτά σάρκα και οστά με την κατάλληλη καθοδήγηση ενός «γκουρού», ο οποίος εκπροσωπεί πολλές φορές την Ελλάδα και την Ελληνική Δικαιόχρηση σε συνέδρια, εκθέσεις και ειδικές εκδηλώσεις ή επιστημονικά φόρουμ σε όλο τον κόσμο.

 

Το 2010 επιτελείται ο τελικός μετασχηματισμός της εταιρίας και δημιουργείται η so easy franchise®, μέλος του Ομίλου So Easy Group of Companies, ενός Ομίλου που διαφοροποιείται ουσιαστικά από τον υπόλοιπο ανταγωνισμό, όχι μόνο επειδή και ο ίδιος είναι franchisor, αναπτύσσει και λειτουργεί με επιτυχία περισσότερα από 175 σημεία franchise, αλλά και επειδή συνδυάζει και έχει εντάξει στο δυναμικό της στελέχη με θεωρητική, με πρακτική, αλλά και με επιχειρηματική εμπειρία, έχοντας τη δυνατότητα να δίνει ουσιαστικές και ολικές λύσεις επιτυχίας.

 

Σήμερα, η so easy franchise® θεωρείται ο αναμφισβήτητος ηγέτης στο τομέα της ανάπτυξης ελληνικών δικτύων όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό, διαθέτοντας εμπειρία και τεχνογνωσία από την επιτυχημένη εγκατάσταση ελληνικών δικτύων σε περισσότερες από 30 χώρες σε όλες τις Ηπείρους.

Δεν είναι τυχαίο λοιπόν, ότι ο τρόπος εργασίας μας και η μεθοδολογία μας έχουν υιοθετηθεί ως πρότυπο από όλη την ελληνική αγορά δικαιόχρησης.

Η so easy franchise® διαθέτει εξειδικευμένη εμπειρία και ειδική μεθοδολογία στο τρόπο με τον οποίο βοηθά τις ελληνικές επιχειρήσεις στην ανάπτυξη τους στο εξωτερικό, ενώ έχει μεγάλη εμπειρία στην οργάνωση, υλοποίηση και υποστήριξη συμμετοχής των πελατών της σε κλαδικές εκθέσεις και εκθέσεις Franchise με στόχο την ανάπτυξή τους σε χώρες του εξωτερικού.

 

Μέσα από την so easy expo – εταιρεία του ομίλου so easy group og companies αντιπροσωπεύει τις σημαντικότερες εκθέσεις franchise, αλλά και κλαδικές εκθέσεις σε πολλές χώρες, ενώ συνεργάζεται με το διεθνές δίκτυο της so easy franchise σε όλο τον κόσμο.

 

Το 2011 ο όμιλος so easy group of companies δημιουργεί τις εταιρίες so easy fashion η οποία εξειδικεύται στην παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών προς εταιρίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο της ευρύτερης “Μόδας” (ανδρική – γυναικεία – παιδική ένδυση, υπόδηση, αξεσουάρ, κλπ.) με στόχο την ανάπτυξη των δικτύων πωλήσεων τους στην Ελλάδα και την ανάπτυξη των εξαγωγών τους, είτε με την εξεύρεση συνεργατών (agents, distributors, representatives), είτε με την σύναψη συνεργασιών με department stores, είτε με την ανάπτυξη δικτύων καταστημάτων με τη μέθοδο του franchising και του master franchising.

 

Το 2012 ο όμιλος δημιουργεί δύο ακόμα εξειδικευμένες εταιρίες για την υποστήριξη και εξυπηρέτηση των αναγκών των πελατών της. Πρόκειται για την so easy f&b (food and beverage), η οποία έχει ως στόχο την ανάπτυξη συστημάτων στο χώρο της εστίασης, του καφέ κλπ, καθώς και το σχεδιασμό και την ανάπτυξη καινοτόμων νέων συστημάτων εστίασης και την ανάπτυξη τους στην Ελληνική και διεθνή αγορά, ενώ σε συνεργασία με την so easy expo μπαίνει δυναμικά και στο χώρο της εξαγωγής Ελληνικών τροφίμων σε όλο τον κόσμο.

Παράλληλα δημιουγείται η so easy marketing με στόχο την παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών προβολής και προώθησης εταιριών που κινούνται στο χώρο της εξαγωγής προιόντων ή υπηρεσιών, καθώς και στην ανάπτυξη δικτύων franchise.

 

Χαρακτηριστικά αναφέρουμε παρακάτω διάφορες εκθέσεις στις οποίες έχουμε λάβει μέρος ενισχύοντας και υποστηρίζοντας την ομάδα πωλήσεων και παρουσίασης των πελατών μας σε διάφορες χώρες του κόσμου:

 

Χρονολογία Έκθεση – Επιχειρηματική Αποστολή
1996 Συμμετοχή σε Εθνική Αποστολή στη Μ. Βρετανία
1998 Έκθεση Franchise στο Μιλάνο της Ιταλίας
1999 Έκθεση Franchise στο Μιλάνο της Ιταλίας
2000 Έκθεση Franchise στη Φρανκφούρτη της Γερμανίας
2001 Έκθεση Franchise στην Κωνσταντινούπολη της Τουρκίας
Έκθεση “Buy Brand & Franchising” στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας
2004 Έκθεση Franchise στη Λισσαβόνα της Πορτογαλίας
2005 Διεθνής Έκθεση στο Ντουμπάι – Η.Α.Ε.
2006 Συμμετοχή στην Έκθεση Franchise στο Πεκίνο της Κίνας
Συμμετοχή στην Έκθεση “BuyBrand” στη Μόσχα της Ρωσίας
Συμμετοχή στην Έκθεση MAPIC, στις Κάννες της Γαλλίας
2007 Έκθεση MAPIC, στις Κάννες της Γαλλίας
Έκθεση Franchise στο Νέο Δελχί της Ινδίας
2008 Συμμετοχή σε επιχειρηματικές αποστολές στο Τόκιο και στην Ινδία
2010 Έκθεση MIFE στο Κάιρο της Αιγύπτου
2010 Συμμετοχή στην έκθεση franchise BuyBrand 2010 – Moscow
2010 Συμμετοχή στη MAPIC με δύο πελάτες μας
2010 Συμμετοχή στη ΔΕΘ – Franchise με τρία concept – προτάσεις franchise
2010 Συμμετοχή στην επιχειρηματική αποστολή του ΟΠΕ στο Λίβανο αντιπροσωπεύοντας έναν πελάτη μας
2011

 

Συμμετοχή στην CPM Summer 2011 με τρεις πελάτες μας
2011 Συμμετοχή στην έκθεση franchise στο Almaty του Καζακστάν
2011 Συμμετοχή στην CPM Winter 2011 με τέσσερις πελάτες μας
2011 Συμμετοχή στην BuyBrand 2011 με έξι πελάτες μας
2012 Συμμετοχή στην CPM Moscow με δύο πελάτες μας
2012 Συμμετοχή στην έκθεση franchise του Παρισιού
2012 Συμμετοχή στην CAT Expo στο Καζακστάν με δύο πελάτες μας
2012 Συμμετοχή στην BuyBrand Franchise Expo – Moscow με 7 πελάτες μας
2012 Συμμετοχή στην Franchise Middle East – Dubai με 4 πελάτες μας
2013 Συμμετοχή στην CPM Moscow με 11 πελάτες μας
1998 – 2013 15 χρόνια συμμετοχής στην ΚΕΜ Franchise Expo (Αθήνα – Θεσσαλονίκη)
2013 Συμμετοχή στην BuyBrand Moscow 2013
2013 Συμμετοχή στην έκθεση της Βαλτικής 2013
Σήμερα Προετοιμάζουμε τη συμμετοχή των πελατών μας σε διάφορες κλαδικές εκθέσεις και την συμμετοχή ελληνικών δικτύων franchise σε διάφορες εκθέσεις σε όλο τον κόσμο (Γερμανία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Κίνα, Ρωσία κλπ.) με την υποστήριξη της so easy expo

 

Διακρίσεις:

Η so easy franchise έχει τιμηθεί με βραβεία Franchise για τη δραστηριότητά της από την έναρξη του θεσμού το 2009 αλλά και τη δεύτερη χρονιά διεξαγωγής του το 2010 και το 2012 μέσω των στελεχών της και του συνολικού ομίλου.

so easy: Best Concept Re-Design 2009

so easyBest Customer Oriented Franchise 2010

so easy companies: Be spoken 2012

Πελάτες μας βραβεύονται κάθε χρόνο στα ΒΡΑΒΕΙΑ FRANCHISE: (Pink Woman, Fresh Line, Marasil,  Mikel Coffee Shops, Yoging frozen yogurt barsCoffee Island, κλπ.)

2018-01-09T19:27:08+00:00 January 1st, 2018|Η ΕΤΑΙΡΙΑ|